Account

Company

  Menu

Description

Lejrbål skildrer fire personers ophold i den vesttyske optagelseslejr Marienfelde, hvor personer, der var rejst ud eller flygtet fra Østtyskland, i 1970'erne blev anbragt, mens de vestlige myndigheder undersøgte deres sag. Der er Nelly Senff, hvis mand er død under gådefulde omstændigheder i Øst, der er den frikøbte skuespiller Hans Pischke, som efter to år stadig opholder sig i lejren, der er den ældre polske kvinde Krystyna, der har solgt sin cello for, at hendes syge bror kan blive behandlet i Vest, og der er amerikaneren John Bird, der arbejder for CIA som forhørsleder. I lejrens ingenmandsland krydser disse fire personers veje sig kortvarigt, på det kritiske og højspændte tidspunkt i den enkeltes historie, hvor fortiden er forsvundet og fremtiden endnu ikke synlig. Lejrbål er en roman om mennesker, der med store personlige omkostninger har overskredet en grænse i deres længsel efter et mere autentisk liv. Romanen viser, hvordan disse mennesker efter overskridelsen af den konkrete grænse mellem øst og vest hensættes i et fysisk og mentalt rum præget af helt andre, mere subtile og derfor svært overskridelige grænser. Opbruddet til vest er for romanens personer forbundet med drømmen om et liv i frihed, men opholdet i lejren og mødet med den vestlige virkelighed ribber dem for det håb, der var drivkraften i opbruddet.

Romanen Lagerfeuer, 2003, fik en flot modtagelse af kritikerne og blev hendes gennembrudsroman.

Julia Franck blev født 1970 i Øst-Berlin. I 1978 fik familien udrejsetilladelse til Vesttyskland. Hun debuterede under stor opmærksomhed med romanen "Der neue Koch" i 1997. Herefter kom romanen "Liebediener", 1999, og novellesamlingen "Bauchlandung", 2000. Julia Franck har modtaget flere priser for sit forfatterskab, bl.a. Ingeborg Bachmann-prisen.

Tag This Book

This Book Has Been Tagged
It hasn't. Be the first to tag this book!

Our Recommendation

None. The price of this book has not changed since we started tracking it.

Notify Me When The Price...

 • $
 • If I'm already tracking this book...

to track this book on eReaderIQ.

Track These Authors

to track Julia Franck on eReaderIQ.

 • to be notified each time the price drops on any book by Julia Franck.
 • to stop tracking Julia Franck.

to track Astrid Heise-Fjeldgren on eReaderIQ.

 • to be notified each time the price drops on any book by Astrid Heise-Fjeldgren.
 • to stop tracking Astrid Heise-Fjeldgren.

Price Summary

 • We started tracking this book on August 14, 2022.
 • The current price of this book is $10.99 last checked 13 hours ago.
 • This book is currently at its lowest price since we started tracking it.

Genres

Additional Info

 • Text-to-Speech: Disabled
 • Lending: Disabled

We last verified the price of this book about 13 hours ago. At that time, the price was $10.99. This price is subject to change. The price displayed on the Amazon.com website at the time of purchase is the price you will pay for this book. Please confirm the price before making any purchases.